Eggcheese

PRE ZDRAVÝ
ŽIVOTNÝ ŠTÝL

Novinky

  • Novinka na trhu - nátierky ...

     

    Spoločnosť PROMT SR, s.r.o.. prináša na trh nové výrobky - nátierky vyrobené zo syra Eggcheese pod názvami: Talianska nátierka, Baskitská nátierka, Papriková nátierka a Nátierka s cesnakom a bylinkami.

  • Eggcheese dostal Kosher cer...

     

    Rabbi Baruch Myers udelil 6. Júna 2012 KOSHER CERTIFICATION výrobku Eggcheese.

  • Značka kvality SK pre Eggch...

     

    Eggcheese získal ocenenie Značka kvality SK na veľtrhu Danubius Gastro 2012

  • Eggcheese na veľtrhu Danubi...

     

    Spoločnosť Doma a.s. predstavila nový prevratný produkt zdravej výživy - Eggcheese na veľtrhu Danubius Gastro v Bratislave

  • Novinka na trhu nízko-energ...

     

    Spoločnosť PROMT SR, s.r.o. uviedla na trh 4 nízko-energetické a vysoko proteínové šaláty vyrobené z patentovaného Eggcheese

  • Jediný distribútor Eggchees...

     

    Promt SR, s.r.o. sa stala jediným distribútorom Eggcheese v Slovenskej republike.

shmaky

Odborníci radia

Eggcheese/Shmaky totiž do dennej dávky potravín prináša iba kvalitnú a plnohodnotnú bielkovinu z vaječného bielku – albumín – ktorá už neobsahuje žiadne energetické zložky – glycidy ani tuky a teda samozrejme ani stopy toľko obávaného cholesterolu.

Ako polotovar sa dá upraviť na rôzne spôsoby podľa chuti a zvyklostí pacienta. A to je výhodné nie len pre znižovanie hmotnosti, ale i zdravý životný štýl u detí i dospelých.

PhDr. Iva Málková – agentúra STOP obezite – chudneme s Ivou Málkovou
Pri redukcii váhy je potrebné sledovať nie len množstvo prijatej energie, ale aj zloženie jedálnička. Dôležité je, aby chudnúci prijímal dostatočné množstvo bielkovín.
Problémom je, že väčšinou živočíšne bielkoviny sú často sprevádzané tukmi, ktoré potrebujeme obmedzovať.

Tento problém pomáha riešiť vynikajúci výrobok pre zdravú výživu Eggcheese/Shmaky, ktorého základom je bielkovina podobná kuraciemu mäsu. Sto gramov tejto potraviny obsahuje iba 220 kj, dodá telu dôležité bielkoviny a čo je najdôležitejšie naozaj si pochutnáte. Okrem klasických úprav, kedy môžete s plátkom Eggcheese/Shmaky zaobchádzať ako s kuracím mäsom, nám môže tento výrobok pomôcť zvládnuť aj krízové situácie, ako sú nezvládateľné chute pri televízii. Miesto čipsov alebo burských orieškov si môžete pochutnávať na okorenených plátkoch Eggcheese/Shmaky nakrájaného na kocky. Pokiaľ si dáte miesto 100 g orieškov 200 g Eggcheese/Shmaky, prijmete 5x menej energie a miesto 45 g iba pol gramu tuku. Neochudobníte bunky chuťové, ale tukové.

Prof. MUDr. Josef Hyánek, DrSc. , nemocnica na Homolce Praha
Nesprávny životný štýl či nesprávna životospráva spôsobujú zdravotné problémy začínajúce zvýšenou zraniteľnosťou predovšetkým obehového ústrojenstva a pohybového aparátu a cez degeneratívne zmeny v ľudskom tele môžu viesť až k invalidite, teda neplnohodnotnému životu, nie len po stránke estetickej, ale aj ekonomickej.

V našej republike sú kardiovaskulárne choroby najčastejšou príčinou predčasného úmrtia – 52,8%.
V priemyselne vyspelých štátoch Európy a USA ide predovšetkým o nadmerný prísun potravy a jej nevyváženosť vedie k nedbalému životnému štýlu, ktorý má za následok zvýšenú hmotnosť a obezitu. V Českej republike je viac než polovica populácie obézna a obezity stále pribúda ako v detskom, tak aj v dospelom veku. Zvýšenú hladinu cholesterolu v krvi má skoro polovica detí i dospelých.
Denná doporučená dávka potravín závisí na veku a telesnej aktivite a pohybuje sa u dospelých okolo 2800 kcal pri zastúpení základných druhov živín v pomere 20% bielkovín, 30% tukov a 50% glycidov. Bielkoviny plnia základnú stavebnú funkciu, tuky a glycidy funkciu energetickú. V bežnom jedálničku dnešného uponáhľaného životného štýlu však k dosiahnutiu tohto pomeru kvalitné bielkoviny chýbajú a energetické zložky prevyšujú. Musíme si uvedomiť, že základné zdroje bielkovín, ktorými sú mäso a mlieko, s bielkovinami do tela prinášajú jak tuky, tak glycidy.
Pri riešení tohto problému sme v našej diétnej liečebnej praxi uvítali zaradenie výrobku Eggcheese/Shmaky do bežného denného jedálnička našich detských i dospelých pacientov. Eggcheese/Shmaky totiž do dennej dávky potravín prináša iba kvalitnú a plnohodnotnú bielkovinu z vaječného bielku – albumín – ktorá už neobsahuje žiadne energetické zložky – glycidy ani tuky a teda samozrejme ani stopy toľko obávaného cholesterolu.

Ako polotovar sa dá upraviť na rôzne spôsoby podľa chuti a zvyklostí pacienta. A to je výhodné nie len pre znižovanie hmotnosti, ale i zdravý životný štýl u detí i dospelých.
Naše doterajšie skúsenosti s bežným používaním Eggcheese/Shmaky nie sú síce ešte dlhodobé, ale zatiaľ veľmi dobré.

Tamara Starnovská, vrchná nutričná terapeutka, oddelenia klinickej výživy FTNsP Praha-Krč
Výrobok Eggcheese/Shmaky je veľmi výhodný pre využitie v stravovaní chorých. Klasická forma (bez prísad, jednodruhová) umožňuje uplatnenie i v prísnych diétnych postupoch, kde doplní potrebnú dávkou bielkoviny bez rizika súčasného príjmu tuku.

U chronických ochorení, najmä diabetikov a chorých s poruchami lipidového metabolizmu, je možné využiť i ďalší širší sortiment výrobkov a technologických úprav so zaistením príjmu kvalitnej bielkoviny bez súčasného príjmu nežiaduceho živočíšneho tuku.

Vďaka jemnej chuti umožňuje výrobok Eggcheese/Shmaky v kulinárskom spracovaní široké využitie nie len ako náhrada mäsa, ale i syra či tvarohu. Stále sa rozširujúce varianty vyrábaných a dodávaných výrobkov umožňujú riešenie i pre milovníkov údenín z radov chorých, pretože napríklad párky (zmes s kuracím mäsom) sú účinnou náhradou párkov klasických. Obsah tuku je však pri tomto výrobku podstatne nižší.

 
  12.8.2011 | Pridal: Denisa Považanová | Odborníci radia | zobrazené: 41152 krát |  
eggcheese facebook